'La Flauta a casa Bach' (música)

‘La Flauta a casa Bach’ (música)

Nom de l’activitat: La Flauta a casa Bach

Autoria, direcció o intervenció a càrrec de: La Camerata de Talia

Descripció: La flauta a casa Bach és un projecte musico-teatral que han preparat tres flautistes de la Safor-Valldigna per donar a conéixer la relació que la flauta travessera va tindre amb la família Bach.
La representació teatralitzada i la interpretació de les peces escollides corre a càrrec dels músics Tomàs Estornell, Begoña Bonet, Rosa Vidal i M. Àngels Faus. Quasi totes les peces són originals per a flauta i altres, com les Trio sonates, s’interpreten integrament amb flautes i l’acompanyament de violoncel al baix continu. La nostra intenció és que gaudisquen d’uns agradables episodis històrics i musicals sobre l’evolució dels estils musicals dins la família Bach.
L’espectacle comença amb l’ambientació de fons d’un cafè on es troben. Els intèrprets es posen a parlar de la música i de la família de Johann Sebastian Bach mentre prenen un cafè.
L’activitat musical d’aquest gran compositor va estar lligada al cafè Zimmermann de Leipzig i a l’església de Sant Tomàs de la mateixa ciutat. A partir d’aquest fet, la seua vida, les seues composicions i la posterior formació dels seus fills, girarà entorn a la música de cambra i la música simfònica. Un dels instruments per al què escriuran tots els membres de la família serà la flauta travessera i posant aquest instrument com a centre neuràlgic de l’espectacle, recorrerem diversos episodis de les vides de Johann Sebastian Bach, Wilhelm Friedemann Bach, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Christoph Friederich Bach i Johann Christian Bach.

Necessitats tècniques: Quatre cadires, quatre faristols, equip de so, llum i projector.

Espai aconsellat per a l’activitat: Teatre o espai a l’aire lliure reduït i amb bona acústica. Mireu el dossier (PDF).

Cost: 800€

Contacte: angelsfaus77@gmail.com