Dintre del cicle d’animació lectora que organitza el Servei de Biblioteques, i en col·laboració amb l’Escola Municipal de Teatre, eixim ara al carrer i vos proposem, una vegada més, un passeig pel barri del Raval a partir de les llegendes recopilades per Doménec Morell al llibre Dotzena i mitja de llegendes del Pinet.

Les llegendes del Pinet formen part de la nostra tradició oral, d’històries que hem escoltat dels pares i hem contat als fills, històries en la nostra llengua que parlen del poble que estimem. Al Raval, no ho oblidem, perviu la memòria dels moriscos que l’habitaren fins la seua expulsió, i la seua herència està present a la memòria col·lectiva en el lèxic, els costums, la gastronomia, etc.

Com veureu, els llocs, els carrers, els camins on passen les històries que sentireu són reals, com ho són també alguns dels personatges. Doménec Morell els va donar forma literària per tal que seguiren formant part del patrimoni del nostre poble. Vos contarem les històries, però què hi ha de real i què d’imaginari ja és cosa de cadascú.

Biblioteca Tamarit

C/Tamarit, 6

46780 Oliva

Tfn. 962963740

http://www.bibliotecaspublicas.es/oliva/ 

https://www.facebook.com/BibliotequesOliva

B_LLEG PINET DINA5 A

B_LLEG PINET DINA5 B