Aquest dissabte dos dels autors valencians més acreditats sobre novel·la negra mantindran una conversa sobre el gènere. Ens referim a Juli Alandes, autor de Trencatenebres, guardonada amb el Premi Octubre de narrativa, i l’autor d’Oliva Josep Lluís Roig, qui amb Resurrecció i mort de G. T. va guanyar el Premi de narrativa de Vila-real.

Serà al Centre Social de la Marxuquera: dissabte, 11 de juny, a les 19 h.
Els cartells són de Jordi Puig Muñoz

Ací teniu un tast de cadascuna de les novel·les dels autors:

Vaig vore com queia, estès a terra, el meu Miquel. Vaig córrer cap a ell i em va tombar un dolor enorme en el muscle. Pensava que m’havia mort, però, no sé i per sort o desgràcia, no era així. El meu Miquel, ai, era figa d’un altre paner. Havia empomat una bala, no un perdigó, i havia mort, com quatre companys més. Els ferits pels perdigons de les escopetes de caça dels senyorets eren incomptables, jo entre ells. I molts altres, arraconats pels guàrdies com porcs senglars en una batuda de caça, havien acabat presos. Culpables de voler menjar, culpables de voler cobrar el seu jornal.

Trencatenebres, Juli Alandes, ed. 3i4

De sobte, tot llegint aquells fulls, em va envair la sensació tendra que no estava obligada, que volia acompanyar-la en aquell viatge, que si el tren ja no arribava a aquell poble anomenat Oliva perquè havien tret les vies i ja no les havien tornades a posar mai més, no era només per la incompetència dels governants, sinó perquè ella es veiera obligada a demanar-me ajuda, perquè jo la poguera veure com una xiqueta, com una persona que no tenia temps per a demostrar-me com m’estimava perquè la vida li havia construït una crosta i obligada a esllomar-se per trobar una vida un poc per damunt de la supervivència.

Josep Lluís Roig, Resurrecció i mort de G.T., 3i4

PLECS3_NOVELANEGRA-1