jlluroig_jpiera

  • Josep Piera presenta Europa al vol, guanyadora el 2015
  • Josep Lluís Roig guanya el premi Benvingut Oliver amb La primera pedra, l’aventura d’un estudiant d’ESO que és elegit per un viatge a l’Antàrtida

M.Font (Levante-EMV Safor) i altres.

L’escriptor oliver Josep Lluís Roig guanyat l’XI Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil de Catarroja amb l’obra La primera pedra. Al certamen es van presentar més de 70 obres en valencià.

L’obra narra la història d’un estudiant d’ESO que viu a la platja una aventura excepcional i estranya que el porta a voler a estudiar biologia marina. Dos anys més tard, és triat per participar en un viatge a l’Antàrtida per viure-hi una gran aventura.

El jurat d’aquesta edició del Premi envingut Oliver va estar format per Marina Guillén, Jesús Figuerola i Francesc Rodrigo. L’escriptor oliver rebrà una dotació econòmica pel premi de 3.000 euros, que és, al mateix temps, el pagament dels drets d’autor de la primera edició de l’obra que publicarà el proper any 2017 Perifèric Edicions. Els premis es van lliurar la setmana passada en el transcurs d’una gala literària i cultural que va tenir lloc a Catarroja.

Nascut a Oliva el 1967, Josep Lluís Roig va estudiar filologia a les universitats de Barcelona, Lleida i València. Des del 1990 es dedica per vocació a l’ensenyament i la seva passió és l’escriptura en les diferents vessants de poesia, narrativa i teatre.

Josep Piera presenta Europa al vol

Un dia abans, Catarroja presentà les obres guanyadores dels seus premis literaris de 2015. Entre els guardonats, el llibre Europa al vol, que guanyà en la categoria de narrativa, de Josep Piera. L’acompanyaren Vicent Usó, amb l’obra La retratista d’ànimes, i Ivan Brull, amb el poemari Sobre l’Unicorn.