La inauguració comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant Ripoll, i el regidor de Cultura Joan Muñoz Crespo, a més dels artífex de les fotografies, Pep Aparisi, i dels textos, Rafa Gomar.

Exposició inclosa en el programa de la Biennal FOTOGRÀFICA del MuVIM.

CASA DE CULTURA MARQUÉS DE GONZÁLEZ DE QUIRÓS Horari: de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14 i de 18 a 20.30 h. Diumenges i festius, tancat.

Del 28 d’abril al 20 de maig

GANDIA PANORÀMICA

La finalitat del projecte Gandia panoràmica abasta dues dimensions. D’una banda, mostrar una Gandia allunyada de les postals amb què tradicionalment es representa, com ara monuments emblemàtics o paisatges més aviat tòpics, enfocades des d’un punt de vista més turístic que no pas artístic; i de l’altra, incloure una sèrie d’itineraris traçats per dos personatges que andaregen per la ciutat, el port o la platja —un amb una màquina de fotografiar al coll i l’altre amb una llibreta d’apunts—, i que descriuen la personalitat i el tarannà de Gandia i els seus habitants. A més a més, el projecte presenta una Gandia del segle XXI i reflecteix aquells elements i característiques que podríem definir com a generals en una ciutat moderna: grafits, parets pintades, trànsit i incorporació d’emigrants, cases abandonades, elements i mobiliari urbà o arquitectura, que, tot i no ser, a primer colp d’ull, exclusius de la nostra ciutat, el lector o l’espectador pot identificar, si els observa atentament. Per tot això, es tracta d’un treball (llibre i exposició) confegit amb la idea de ser difós entre els ciutadans de Gandia, però també engloba el gust de qualsevol persona de qualsevol altra ciutat. Així, el projecte és un producte cultural que MUVIM i Fotogràfica han volgut presentar a la ciutadania; una mostra del treball i l’estima de dos ciutadans per la seua ciutat.