Aquest dimecres tenim el gust de presentar-vos un llibre ben especial, La Delicada de Gandia. Una obra adreçada no només a la xicalla sinó als lectors de qualsevol edat. I és que l’escriptora i dona compromesa i de cultura Vicenta Llorca, juntament amb l’artista Manola Roig, han confeccionat una història magnífica sobre el mític i llegendari personatge de la Delicada de Gandia.

 

Hi intervindran:

Joan Muñoz, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Gandia.

Miguel Roselló, president de l’Associació de Pastissers i Foners de Gandia.

Manola Roig, il·lustradora del llibre.

Rosa Roig, escriptora

Vicenta Llorca, autora del llibre.

 

Amb la participació en la lectura de les xiquetes i dels xiquets Carmen Jordà, Òscar Gual, Núria Llopis, Júlia Lloret i Manel Boronat.

En acabar, hi haurà una degustació de “La Delicada”, dolç típic de Gandia, per gentilesa de l’Associació de Pastissers i Foners de Gandia.

L’edició del llibre compta amb el suport de l’Ajuntament de Gandia.

 

La Delicada de Gandia (sinopsi del llibre)

Qui no coneix la dita? No heu sentit mai allò de “Sembles la Delicada de Gandia”? En sabeu l’origen? Gaia, Borja, Agnès, Martí i Neus, els protagonistes d’aquesta història, decideixen, encuriosits, esbrinar d’on ve aquesta expressió que han escoltat moltes vegades de la veu dels seus pares i familiars. Així, es llancen a la recerca de l’origen de la Delicada de Gandia. En la seua aventura, però, hauran de superar dificultats i viure moments de desànim, abans d’arribar a conèixer la llegenda més popular i peculiar de la ciutat de Gandia. Endinseu-vos en el relat de la dona més delicada del món! No us en penedireu…

La Delicada de Gandia és un exercici fictici de retorn al passat adreçat al públic més jove, però també als majors. Un recorregut físic i històric per la ciutat ducal on suposadament van ocórrer els fets que es conten.