• En les Categories C i D, el guardó ha sigut per a “Variacions entorn del Foc”, de Verónica Pérez Lloret, que estudia el Màster en Professorat d’Educació Secundària a Florida Universitària.

Florida Grup Educatiu ha celebrat la cerimònia de lliurament dels premis corresponents a l’edició nombre XXIII de “La Rosa de Paper”, un certamen literari en el qual col·laboren l’editorial ANDANA, Caixa Popular, ABACUS i la Mancomunitat de l’Horta Sud. Aquest certamen va nàixer fa més de dues dècades amb l’objectiu de fomentar la creació literària en les modalitats de poesia, narrativa, microrelats i contes infantils en valencià i castellà.

En aquesta edició s’han presentat 119 treballs: 81 d’ells en la modalitat de narrativa, 14 en poesia i 24 en la secció de microrelats. L’alumnat que ha participat en els premis procedeix d’un total de 27 centres de tota la Comunitat Valenciana d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris, així com alumnat de les Universitats de Majors i Universitats Populars.

Modalitat de Microrelats
En la modalitat de Microrelats per a la categoria A, de Primer Cicle d’ESO, el jurat del concurs ha dictaminat que la guanyadora siga Andrea Carrió Llorens, estudiant de Primer d’ESO de Xúquer Centre Educatiu, d’Alzira, pel treball “La inundació d’un record”.

En la categoria B, de Segon Cicle d’ESO, l’obra guardonada en aquesta modalitat ha sigut “Tu respires?”, de Dorian de la Merced Astruells, alumne de quart curs de Xúquer Centre Educatiu, d’Alzira.
En la categoria C, de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, l’obra guanyadora és “Promeses refugiades”, elaborada per Erick Espinosa León, alumne de Segon de Batxillerat de Florida Secundària.

Guanyadors de Narrativa

En la categoria A de narrativa, aquesta edició s’ha presentat un total de 16 treballs. De tots ells, el jurat del certamen ha dictaminat que el guardó per a la categoria de Primer Cicle de l’ESO haja sigut per a l’obra “A cinc mil estrel·les” d’Aitana Alfonso Baixauli, alumna de Primer d’ESO de la Nostra Escola Comarcal.

Per a la categoria B, que integra a l’alumnat de segon cicle d’ESO, el jurat ha dictaminat sobre un total de 20 treballs. De tots ells, el guanyador d’aquesta edició és Max Martí Tormo, estudiant d’Escola Gavina, per la seua obra “Un colp de sort”.

En la categoria C, per a estudiants de Batxillerats i Cicles Formatius de Grau Mitjà, enguany s’han presentat 31 treballs i el més valorat ha sigut “El fum de la memòria”, d’Andrea Adam Martínez, estudiant de Segon de Batxillerat de Florida Secundària.

La guanyadora en la modalitat D, per a estudiants universitaris i de Cicles de Grau Superior, és Paula Calabuig Martí, estudiant de tercer curs del Doble Grau en Dret i en Ciències Polítiques i de l’Administració de la Universitat de València per la seua obra “Et portarem la primavera”.

Finalment, el jurat ha dictaminat que en la modalitat E, la corresponent a les Universitats de Majors i Escoles d’Adults, l’obra premiada siga “El meu Quimet”, de Vicent Vidagany Torrijo, del FPA Alts del Mercat, de Llíria.

Modalitat de Poesia

Les bases d’aquesta edició han agrupat les categories de Poesia. En el cas de les dues primeres (A i B), han resultat finalistes, “El quadern blanc”, de Lucía Benlloch, estudiant de primer d’ESO del col·legi San Pedro Pascual de València. Una altra de les obres finalistes és “Poesies d’animals” d’Ivan Pozuelo Luque, estudiant de segon d’ESO de l’IES Massanassa.

En les Categories C i D, el guardó ha sigut per a “Variacions entorn del Foc”, de Verónica Pérez Lloret, que estudia el Màster en Professorat d’Educació Secundària a Florida Universitària.

Per a la categoria E, el treball més valorat ha sigut “Ecos y… silencio”, de Mariano Jurado Arcos, alumne de la Universitat dels Majors de Florida Universitària.

El certamen literari de la Rosa de Paper, està inspirat en el famós poema Cançó de la Rosa de Paper de Vicent Andrés Estellés. Una figura que en aquesta ocasió ha cobrat especial protagonisme, per ser l’edició del certamen en la qual es compleixen 25 anys de la seua mort.

Aquest concurs va sorgir per a promoure la llibertat de creació de l’alumnat i en l’actualitat és una convocatòria plenament consolidada en el món educatiu valencià. Al marge de la dotació econòmica, els poemes i relats premiats de cada edició es publiquen en la col·lecció literària “So de Lletres”.