El somni d’una pàtria de paraules, una biografia novel·lada sobre Teodor Llorente, ha estat guardonada amb el  XIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta. El seu autor, Josep Piera, afirma que vol traure de  “l’Alzheimer valencià” el qui va ser el poeta i el personatge més rellevant del nostre segle XIX.

Segons l’opinió del jurat, “la seua obra i la seua vida, revisades i rellegides ara, permeten veure la idea en què va creure: fer renàixer un món d’emocions vindicant la llengua i la cultura històriques dels valencians”.

Per la seua banda, l’escriptor Urbà Lozano fou el guanyador del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb La trampa del desig, una obra que parla dels anhels més profunds. Pel que fa al Premi de Poesia Ibn Jafadja, l’ha guanyat Berna Blanch amb Pol·len, un poemari elaborat pels llargs camins de la geografia valenciana.