Cartell de la tercera edició de la Festa Estellés Gandia.

Divendres, a les 20 hores, la ciutat torna a retre homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. Saforíssims Societat Literària col·labora en l’organització de l’esdeveniment.

Com a novetat, enguany hem buscat que l’acte poètic-musical siga més popular i participatiu, per això l’escenari serà la Plaça Rei En Jaume I, a partir de les 20 hores i comptarà amb l’actuació d’Eva Dénia.

Després de l’èxit de les dues edicions anteriors, les entitats coordinadores de la lectura poètica tornen a  fer una crida a la ciutadania perquè hi participe a l’homenatge al poeta de Burjassot i trie textos de Vicent Andrés Estellés. La idea és que la gent faça una selecció de dos o tres poemes (per evitar repeticions) i els duga, fotocopiats, el divendres, a les 20 hores, a la Plaça Rei En Jaume I i els envie per correu electrònic a festaestellesgandia@gmail.com.

Un recital que, a més de les veus de totes aquelles persones que estiguen interessades, comptarà amb l’actuació de la cantant de Gandia, Eva Dénia.

Cal recordar que són nombroses les poblacions valencianes que celebren desde fa dos anys la Festa Estellés amb el suport de diversos col·lectius i entitats. A Gandia hi col·laboren, entre d’altres, Saforíssims i  el BLOC-Compromís.

La cita pretén ser un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993) i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

Imatge: I Festa Estellés, el 2010 | Més info: festaestellesgandia.blogspot.com.