La necesidad y la esperanzaL’editorial Libros del Aire de Madrid acaba de publicar el recull La necesidad y la esperanza. Poesía actual en lengua catalana, una antologia de poetes de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. L’antologia ha estat una iniciativa del filòleg, professor i també poeta Alfons Navarret, qui n’ha fet de recopilador a partir d’un sistema secret de votacions en què els mateixos poetes han triat els autors i autores que finalment han format part de l’antologia. Els únics criteris correctors que han condicionat els “elegits” ha estat el biològic, és a dir, haver nascut després de l’any 70, i el genèric, ja que s’ha tingut especial cura a incloure-hi el mateix nombre de dones que d’homes. El resultat final és un total de setze poetes i poetesses, entre els quals hi ha tres saforencs i membres també de Saforíssims: Christelle Enguix, Àngels Gregori i Juli Capilla. L’antologia ve precedida per un pròleg de l’editor, Alfons Navarret, i s’hi inclouen cinc poemes de cada autor/a i una petita referència biobibliogràfica. Els altres poetes antologats són els valencians Josep Porcar, Ivan Brull, Alfons Navarret, Iban Leon i Joan M. Navarro i Millares, els principatins Blanca Llum Vidal, Raquel Casas, Mireia Calafell, Sara Bailac, Meritxell Cucurella-Jorba, els illencs Pere Antoni Pons i Manel Marí, i la italiana Lucia Pietrelli.