Tenim el gust de comunicar-te que el proper dimarts, en el marc del Fòrum de Debats de la Universitat de València, es presentarà el llibre La transició democràtica: mirades i testimonis.

Comptarem amb la participació de Manuel Alcaraz Ramos, professor titular de dret constitucional de la Universitat d’Alacant i conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació Ciutadana i Cooperació de la Generalitat Valenciana. Alcaraz, que introdueix el llibre, i ens parlarà de la seua visió de la transició democràtica.

L’acte tindrà lloc a les 19h de la vesprada, el dia 17 de maig, dimarts, a les Aules Seminari del Centre Cultural La Nau (c/ Universitat, 2) a València.

El preu de venda del llibre en la presentació serà de 10 € (16 € PVP a les llibreries).

Ací mateix teniu un enllaç amb la web de la UV.

Salutacions i els millors desitjos de Vicent Cremades i Jesús E. Alonso

———————————————

Aquest llibre intenta alhora donar una visió global de la transició democràtica i aportar testimonis directes viscuts pels seus protagonistes a la Safor. Manuel Alcaraz, professor de la Universitat d’Alacant, fa una molt ponderada introducció en el marc espanyol; Ferran Archilés, professor d’Història Contemporània a la Universitat de València, es centra en la transició valenciana, mentre que Vicent Cremades i Jesús Alonso tracten el cas de la Safor.

Els testimonis ens conten i comenten les seues vivències més intenses i opinen, així mateix, sobre les mobilitzacions populars i el moment de crisi dels darrers anys. Els entrevistats són Eduard Bononad, primer alcalde democràtic de Tavernes de Valldigna, Elvira Ferrer, periodista i militant nacionalista, Paqui Llopis, secretària general de l’antic Partit del Treball del País Valencià, Ximo Vidal, actor i membre de Pluja i Joan Antoni Torres, antic candidat de la UDPV (democràcia cristiana).portada