La regidoria de Cultura i Educació amplia la projecció del premi, per convertir-lo en un projecte cultural “que ens done a conèixer arreu i que fomente l’estima per la literatura”.

Beniarjó ha presentat la programació al voltant del Premi de poesia Senyoriu d’Ausiàs March, que s’avança a principi d’abril. Al llarg d’una setmana, el municipi saforenc acollirà l’exposició Les dones d’Ausiàs March (amb pintures de Rosa Mascarell Dauder i textos i poemes deRafa Gomar), La 1a Fira del Llibre en Valencià i d’Artesania i el recitalpoètic i musical Passa la vida (a càrrec de Maria Josep Escrivà, amb l’acompanyament de Cristina Martí a la guitarra).

L’acte de lliurament del 37é Premi tindrà lloc dissabte, 8 d’abril, a les 20 h, a l’auditori municipal, amb la presentació de l’obra guanyadora. Com a mantenidor de l’acte actuarà Manel Marí; i es clourà l’actuació de Tallada (amb Josep V. Tallada i Manuel Iborra). Finalment, la setmana es tancarà amb l’actuació de NUS – Miquel GilPep Gimeno Botifarradiumenge, 9 d’abril (a les 19h, a l’auditori).

L’objectiu de la Regidoria de Cultura i Educació és anar més enllà, és a dir, bastir un projecte cultural al voltant del premi, en col·laboració amb els centres escolars, les associacions del municipi i Saforíssims Societat Literària. Entre els reptes d’aquest nou plantejament, hi ha els de millorar la difusió del premi i de l’obra premiada; aconseguir una major identificació entre el premi i el veïnat del municipi i la comarca; ampliar l’activitat literària i, en darrer terme, aprofitar per diversificar l’oferta lúdica, cultural i turística del municipi.

Hem preparat una programació independent de la de les festes de Sant Marc, perquè totes dues tenen suficient entitat. A més, a banda de la programació de la setmana de lliurament del premi, estem estudiant activitats orientades a diferents públics (públic lector i escriptors; públic adult general, un públic més jove i un d’infantil) per a desenvolupar-les al llarg de tot l’any i hem obert un espai a internet específic: senyoriudausiasmarch.com. Des del punt de vista de la literatura, volem vincular les obres premiades a Beniarjó, i, d’altra banda, aprofitar per valoritzar el patrimoni cultural i històric del senyoriu d’Ausiàs March.

PROGRAMACIÓ

Divendres, 31 de març
Exposició Les dones d’Ausiàs March
Pintures de Rosa Mascarell Dauder i textos i poemes de Rafa Gomar
> Sala d’exposicions municipal
> Del 31 de març al 9 d’abril
> Inauguració: 31 de març, 20.00h

Dissabte, 1 d’abril
1a Fira del Llibre en Valencià i d’Artesania
> Plaça Ausiàs March
> 1 i 2 d’abril
> D’11.00h a 14.00h; i de 17.30h a 21.00h

Divendres, 7 d’abril
Recital poètic i musical Passa la vida
A càrrec de Maria Josep Escrivà. Amb l’acompanyament de Cristina Martí (guitarra)
> Auditori municipal
> 20.00h

Dissabte, 8 d’abril
Acte de lliurament del 37é Premi de Poesia Senyoriu d’Ausiàs March
Presentació de l’obra guanyadora.
Mantenidor de l’acte: Manel Marí.
Actuació de Tallada
Josep V. Tallada: veu i guitarra
Manuel Iborra: acordió, percussió i harmònica
> Auditori municipal
> 20.00h

Diumenge, 9 d’abril
Actuació de NUS – Miquel Gil & Pep Gimeno Botifarra
> Auditori municipal
> 19.00h

https://senyoriudausiasmarch.com/2017/03/27/programacio-2017/