• Tindrà lloc, a partir de les 21h, a la plaça Riuet dels Frares d’Oliva, amb una lectura, un sopar popular i l’actuació d’Arrop i tallaetes.
  • La cita amb la poesia de Vicent Andrés Estellés té lloc en el marc de la programació del 9 d’Octubre.

La plaça Riuet dels Frares d’Oliva, al barri de Sant Francesc, acollirà divendres 6 d’octubre, a partir de les 21h, la 5a Festa Estellés de la localitat, el recital poètic i musical popular que ret homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. La cita s’enmarca, un any més, dins de la programació al voltant del 9 d’Octubre a la ciutat comtal.

Des de la Regidoria de Cultura i des de Saforíssims s’ha animat la ciutadania a participar-hi seleccionant un parell de poemes d’Estellés, dur-los-hi fotocopiats i enviar-los per correu electrònic a saforissims@saforissims.org, per tal d’evitar-ne repeticions.

Aquesta cinquena edició comptarà amb l’actuació d’Arrop i tallaetes, conjunt valencià que acompanyarà les lectures poètiques amb un repertori de tarannà popular i festiu que posarà punt final a la vetllada. Abans, hi haurà sopar amb aperitius i beguda, on els assistents només hauran de dur el seu entrepà.

Cal recordar que són nombroses les poblacions del País Valencià que celebren des de fa huit anys la Festa Estellés, un homenatge al poeta de Burjassot i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa se celebra al voltant de l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

La Festa Estellés ha estat organitzada per la Regidoria de Cultura i compta amb la col·laboració del Servei de Biblioteques, de l’Agència Aviva de Promoció del Valencià, la Conselleria d’Educació, Cultura, Investigació i Esport, la Diputació de València, SaforEvents i Saforíssims Societat Literària.