SAFORÍSSIMS SL, l’Associació d’Escriptores i Escriptors de la comarca de la Safor, s’ha adherit a la Campanya de Suport: Jo també Soc Joan.
Perquè la trajectòria de Joan Cogollos Fons per la defensa dels Drets Humans a la comarca de la Safor en les últimes dècades no té precedents. Perquè és molt injust el que estan fent amb la seua persona per tot el que representa. I perquè tot el món que el coneix sap que és incapaç de fer allò perquè l’acusen.

Adjuntem, a continuació, argumentari:
Gandia, 22/11/2021.- Joan Cogollos, activista de la PAH Safor-Valldigna, s’enfronta a un judici penal el pròxim 1 de desembre de 2021, acusat d’atemptat a l’autoritat, per unes suposades agressions i insults a un membre de la Policia Municipal, durant una acció pacífica per a aturar un desnonament, convocada per aquesta Plataforma el 14 de setembre de 2018 a Oliva. El fiscal demana per a Joan Cogollos un any i mig de presó i el pagament d’una multa.
Cogollos, de 75 anys, es declara pacifista, admirador i deixeble espiritual de Gandhi i, en coherència amb això, i amb la filosofia de la resistència pacífica de la PAH, va actuar en el desnonament d’Oliva. Així describia al diari Levante, en desembre de 2018, el que va passar aquell dia: “Membres de la Policia Local i la Guàrdia Civil van desfer la cadena humana i van crear davant els manifestants una barrera per a impedir que les altres dues persones acusades formen part de la família que va ser desnonada d’aquell habitatge, el 14 de setembre de 2018, s’acostaren a la vivenda. Van canviar el pany i en eixe moment vaig tornar a intentar mediar perquè deixaren la família traure algunes coses de la casa però el policia es va tornar a negar. En eixes moment ens vam posar nerviosos i comencem a cridar fins que finalment van deixar la família que agafara algunes coses de la vivenda. Mentrestant, es van produir escenes de tensió, amb els agents espentant als manifestants. En un moment determinat, em vaig quedar mirant als ulls, relaxat, amb els braços completament baixats, a un dels policies locals, tractant d’arribar a la seua humanitat. És una tècnica de protesta no violenta, perquè jo sóc pacifista”.
-Nota de Premsa de la PAH Safor/Valldigna-.

I en representació de Saforíssims SL.
Rafa Gomar – President.