Isabel-Clara Simó i Anna Montero han estat guardonades, respectivament, amb el 32 Premi de Narrativa Joanot Martorell i el 48 Premi de Poesia Ausiàs March.

Gandia va viure la cloenda de la seua Setmana Literària 2010. Divendres va ser, sens dubte, el dia més important de la setmana, el que li dóna sentit, ja que és el dia en que es donaren a conèixer els guardonats amb els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2010: la 48 edició de Poesia Ausiàs March i la 32 de Narrativa Joanot Martorell. En este sentit, enguany han sigut dos dones les guardonades, i totes dos valencianes. Isabel Clara Simó, alcoiana, encara que resident a Barcelona i Anna Morató, poetessa de València. Simó retrata la vida de diverses generaciones de dones fortes a ‘Amor meva‘. Morató tracta en ’Teranyines’ temes com la mort de la mare, l’oblit o la soledat.

En un acte que se celebrà a les 20 hores i, com és habitual, al Saló de Corones del Palau Ducal, Gandia conegué un dels secrets millor guardats durant mesos: els noms dels guardonats en estos consolidats premis literaris. Uns guardonats que tingueren l’honor de rebre els prestigiosos premis en l’any del V Centenari del Naixement de Francesc de Borja.

En esta ocasió, la gala la conduí la periodista de Gandia Televisió Gemma Fullana, i, com cada any, comptà amb la presència de representants de l’editorial Edicions 62, que edita els llibres guardonats, i diferents autoritats municipals, entre d’altres. La gala estigué amenitzada, a més, amb un concert musical a càrrec d’Arianna Savall i Miquel Àngel Cordero.