5

L’escriptora alcoiana Mercè Climent, resident a Gandia i membre de Saforíssims, va ser guardonada ahir amb el X Premi de Poesia Ibn Jafadja per l’obra Infinitamant, “una obra que destaca per la sensualitat dels seus poemes amorosos i per l’encert d’uns textos que rememoren records”, segons van declarar els membres del jurat. En aquesta modalitat, s’hi havien presentat fins a vint-i-sis obres. La dotació és de 5.000 euros.

En la resta de categories, Joanjo Garcia va resultar guanyador del XXVII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb El temps és mentida dotat per l’Ajuntament d’Alzira amb 16.000 euros. El XXI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha estat per a Pedro Gómez-Romero per Creadors de futur (12.000 euros), i Francesc Torralba es va erigir com a vencedor de la modalitat d’assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (8.000 euros) amb L’imperi de la incomunicació.

A més a més, en la cerimònia es van lliurar també els guardonats ja anunciats les setmanes precedents: el de teatre (6.000 euros), per a Xavier Puchades, per l’obra Saqueig; el Fundació Bancaixa de narrativa juvenil concedit a Gemma Lienas (16.000 euros) per La venjança dels panteres negres, i el de narrativa infantil (2.500 euros), aconseguit per Enric Lluch per Mònica, Tonet i l’home que sabia fabricar flautes de canya.