Un llibre per aprendre a llegir i conèixer la vida i l’obra del genial pintor surrealista

Irene Verdú, Maria Martínez i Noèlia Conca acaben de publicar el llibre infantil Joan Miró. És el tercer de la col·lecció “El Príncep preguntador” que publica l’editorial gandiana Lletra Impresa Edicions. Els dos anteriors, Els castells i La Lluna han estat un èxit de vendes i ja van per la segona i tercera edició, respectivament.

El llibre fa un recorregut didàctic i alhora vistós per la vida i l’obra de Joan Miró, acompanyat dels seus personatges ja habituals de la sèrie: el Príncep preguntador i els seus amics el Savi saberut, Teresa i Flabiol. I ho fan de manera divertida, amb cançonetes, rimes, explicacions i curiositats. L’edició està escrita en dos tipus de lletra: lligada i majúscula perquè les xiquetes i els xiquets aprenguen a llegir.

Així, gràcies a la lectura aprendrem on va nàixer Joan Miró, què va estudiar, on va viure i quan va decidir fer-se pintor. I sabrem quins eren els colors, les formes i el vocabulari artístic que feia servir en les seues obres. A més, s’hi inclou un glossari i bibliografia sobre altres llibres d’art interessants en valencià, castellà i anglès.

El llibre ha aparegut primerament en valencià, però també n’hi ha les versions corresponents en castellà, en anglès i en alemany.