• Ho fa amb l’obra «La llum del curtcircuit». Pere Joan Martorell ha guanyat el premi de narrativa, amb «La veu del silenci»

Josep Lluís Roig ha guanyat el Premi Mallorca de Creació Literària en l’apartat de poesia. Un dels premis més importants del nostre àmbit lingüístic i, en poesia, el més ben dotat, amb 15.000 euros de premi i 10.000 més per a la publicació i difusió de l’obra guanyadora.

El llibre guanyador duu per títol La llum del curtcircuit, en referència al món de les substàncies estupefaents, que és descrit sense moralismes però tampoc amb complaença, alhora que és utilitzat com a metàfora del món contemporani.

L’autor, Josep Lluís Roig (Oliva, 1967), ha conreat tots els gèneres literaris (teatre, novel·la…) però és en el camp de la poesia on més ha centrat la seua producció, amb onze poemaris publicats i alguns premis com el Vicent Andrés Estellés dels Premis Octubre, l’Agustí Bartra de Terrassa o l’Ibn Jafadja del Premis d’Alzira.

Per la seua banda, l’escriptor mallorquí Pere Joan Martorell ha recollit el premi de narrativa, dotat amb 25.000 euros, per l’obra La veu del silenci, que es publicarà per voluntat expressa de l’autor sota el títol La memòria de l’oracle, una novel·la sobre la Guerra Civil “amb una trama molt barroca, complexa i laberíntica, amb un bon fil conductor”, destaca el jurat.

Els premis Mallorca de Creació Literària van ser creats l’any 2005 pel Consell de Mallorca, amb la voluntat de convertir-se en referència dins del món literari, com així va ser, tant en poesia com en narrativa. Enguany és la primera vegada que s’ha convocat també el premi d’assaig. Els premis han estat lliurats dilluns 18 de desembre a la seu de la institució.