Dilluns passat 18 de desembre, va tenir lloc, en la Casa de Cultura, la reunió del Jurat que havia de deliberar i finalment decidir l’obra poètica mereixedora del XVIII Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia 2017 de Burjassot i que finalment ha recaigut en la poeta valenciana Àngels Gregori Parra.

El jurat, conformat per Mª Josep Escrivà Vidal, Francesc Rodrigo Segura i Albert Garcia Elena, guanyador del Premi VAE 2016, ha decidit que siga el poemari presentat per Àngels Gregori, el que meresca fer-se amb aquest important certamen literari, en llengua valenciana, amb el qual anualment el municipi de Burjassot ret homenatge al seu poeta més universal, Vicent Andrés Estellés. Presentat sota el títol Quan els grans arbres cauen, el poemari s’ha alçat com a guanyador entre les 18 obres presentades al certamen d’enguany.

Nascuda a Oliva en 1985 i resident a Barcelona, la jove poeta Àngels Gregori ha rebut aquest matí la trucada telefònica de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui li ha comunicat la notícia. En rebre-la i sabent-se ja guanyadora, Àngels ha manifestat sentir-se molt feliç, ja que no és la primera vegada que ho intenta amb el Premi Estellés i que el guanya. Solament que la primera vegada va ser quan tenia díhuit anys i va guanyar el primer premi del III Concurs de Poesia Juvenil Vicent Andrés Estellés de Burjassot, amb el seu poema “La dansa de l’enyor”. “Ara, anys després, em sent molt feliç d’haver guanyat el premi gran, l’última edició del Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés de Burjassot”, ha declarat.

Àngels Gregori és llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona. Als dinou anys, va crear el Festival Internacional de Poesia d’Oliva, i des de llavors, cada any dirigeix l’organització d’aquest certamen. L’any 2007 va guanyar el premi Ausiàs March de Poesia de Gandia, amb l’obra Llibre dels Brandàlies. En 2010, va rebre el premi Alfons el Magnànim de Poesia per l’obra New York, Nabokov & Bicicletes. I en 2013, va rebre el premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona amb el poemari Quan érem divendres.

La seua obra ha sigut inclosa en diverses antologies de poesia i ha sigut traduïda a diversos idiomes, com l’italià, el castellà, el francès, el croat i l’asturià. En la primavera de 2018, Àngels Gregori visitarà Burjassot per a participar en la cerimònia dels Premis VAE, en la qual rebrà el seu guardó i veurà la seua obra guanyadora publicada.