Josep Camacho (Levante-EMV-la Safor) (cast.).

La Drova com a símbol literari

JOSEP PIERA. Beniopa , 1947. Foto: Natxo Francés.

Va començar a publicar el 1971, i continua fent-ho fins ara. El 1974 va marxar a viure a la Drova (Barx), un lloc que va anar adquirint amb els anys un caràcter mític, amb obres com El cingle verd o les Droveries. El 2009 va rebre el Premi Joanot Martorell per Francesc de Borja, el duc sant (Ed. 62 ). L’abril de 2010, l’Ajuntament de Gandia va nomenar Fill Predilecte. És columnista de Levante-EMV.

..

 

 

 

 

El poeta sense pressa

ENRIC SÒRIA. Oliva , 1958. Foto: Pere Virgili.

El 1998 va deixar la seva plaça a la Diputació de València i va marxar a Barcelona a treballar com a periodista. La ciutat de València, on va estudiar Història en els anys 70, està molt present en les seues obres. El 1981 va guanyar el premi de Beniarjó amb «Mirall de miratges». El 2012 va obtenir el Premi Alfons el Magnànim de Poesia, que concedeix la Diputació, per «Arqueologia», segons decisió d’un jurat presidit per la seua paisana Àngels Gregori.

 

..

 

 

Jurat del Premi Ausiàs March

MARIA JOSEP ESCRIVÀ. Gandia , 1968. Foto: Natxo Francés.

Gran coneixedora dels autors locals, especialment de l’obra de Josep Piera, Escrivà ha format part en diverses ocasions del jurat del Premi Ausiàs March, a Gandia. L’última publicació és Àngels de nata (Ed. 96), amb la qual s’endinsa en la narrativa infantil. El 1992 va guanyar el Premi Senyoriu d’Ausiàs March, de Beniarjó, i el 2007 els Jocs Florals de Barcelona. Animadora de la vida cultural, amb actes com la Festa Estellés.

 

..

 

 

 

Dels relats breus a la novel·la

ÀNGELS MORENO. Gandia , 1939. Foto: Ximo Ferri.

Àngels Moreno ha treballat en el camp de la publicitat i la comunicació. El 1991 va publicar D’ahir (Colomar Editors), de relats. La seva primera novel·la, Potser a setembre (Bromera, 1994), va ser finalista del Premi Ciutat d’Alzira, distinció que va rebre el 2001 amb Malson. Secrets inconfessables (Bromera, 2003) va ser guardonat amb el Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa. Com Piera, és columnista a Levante-EMV.