El dissabte passat, 10 de setembre de 2022, Saforíssims, Societat Literària, va celebrar al Casal Jaume I de Gandia la seua assemblea anual ordinària, on es va procedir a la renovació de la Junta Directiva. El poeta Josep Lluís Roig va prendre el relleu de l’escriptor de Gandia, Rafa Gomar, president des de 2018. Acompanyen a Roig en la nova junta directiva: Joan Deusa (secretari), Lluís Miret (tresorer) i Maria Josep Escrivà, Rafa Gomar, Isabel Canet, Pep Pastor i Frederic Barber (vocals).

Joan Deusa, Juli Capilla, Isabel Canet, Frederic Barber, Maria Josep Escrivà, Josep Lluís Roig, Lluís Miret, Rafa Gomar, Ferran Garcia-Oliver.

Josep Lluís Roig (Oliva, la Safor, 1967) és un escriptor rellevant de la poesia en llengua catalana, vinculat a la generació dels noranta. Es dona a conéixer al 1990 a Beniarjó amb el premi Martí i Dot i el Senyoriu d’Ausiàs March, en aquest últim cas com ja ho havien fet poetes de renom com Enric Sòria, Teresa Pascual, Isidre Martínez Marzo o com faran després Maria Josep Escrivà, Pau Sif o Isabel Garcia Canet. Més tard rebrà altres premis com el Salvador Espriu de poesia jove (1991), el Vicent Andrés Estellés (2008), el Ciutat de Terrassa Agustí Bartra (2012) o el Ciutat de Mallorca de poesia (2017), entre altres. És també escriptor d’obres narratives i teatrals. Cal destacar que al 2008 li concedeixen el Premi de la Crítica dels Escritors Valencians de teatre, per l’obra Desàngel.
És professor de valencià a l’Institut Joanot Martorell de Bellreguard.

Saforíssims com a associació organitza i col·labora amb diferents iniciatives literàries al llarg de l’any, com són, a la tardor, la Festa Estellés de Gandia i d’Oliva, el Premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó o la programació de la Tardor Literària de Gandia, amb actes com el la “Nit de Contes al Palau” organitzat per Rafa Gomar. A la primavera, des del 2020, hem convocat amb l’Ajuntament de Gandia, la festa del 3 de March, dedicada a Ausiàs March, amb la col·laboració de grups musicals com El diluvi i Prozak Soup, i amb altres associacions com l’AELC i el Premi Salvador Iborra per a joves poetes. Saforíssims segueix convocant el Premi Pare Miret de Beniopa amb l’Ajuntament de Gandia, el qual ha estat un èxit de participació a les darreres edicions, s’ha superat les fronteres del País Valencià, amb joveníssims guanyadors i finalistes arribats des del Principat i les illes. Els darrers anys l’associació ha col·laborat amb iniciatives transversals com l’organització de l’acte de “Veus de la diversitat”, amb la Regidoria d’Igualtat de Gandia i la “Subhasta literària” de L’Associació Gaudim, dedicada a l’oci de persones amb diversitat funcional, i amb la col·laboració de 8 escriptores de Saforíssims a la campanya “Gandia, en valencià: llig les nostres escriptores” impulsada per Promoció lingüística de l’Ajuntament Gandia i IMAB.

Esperem que, amb aquesta renovació de la presidència i de la junta, amb el suport dels socis de Saforíssims, així com de tots els que ens segueixen i ens donen suport des de diferents àmbits de la societat valenciana, puguem continuar amb un model de promoció literària que s’òbriga a noves iniciatives i projectes capaces de vertebrar culturalment un circuit literari que ve des d’Ausiàs March fins a Josep Piera, i les noves generacions de poetes i escriptors i escriptores que apareixen contínuament als pobles de la nostra comarca.