El jurat de la 40 edició dels Premis Literaris Ciutat de València han donat a conéixer els noms de les persones guanyadores d’enguany. El certamen ha tingut una participació de rècord, amb 1.772 candidatures, 1.252 més de les que es van presentar en l’edició de 2021. L’import destinat als diferents guardons ascendeix a 72.000 euros, repartits entre les huit modalitats: 12.000 euros per a cadascun dels premiats en narrativa; 10.000 euros per a cada premiat en l’assaig; 8.000 euros més per cada premiat en teatre i 6.000 euros per cada guardonat en poesia.

En literatura, l’escriptor Manel Hurtado ha rebut el premi Isabel de Villena de narrativa en valencià per Les puces. Per la seua part, René Fuentes Gómez ha aconseguit el Premi Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà gràcies a Cervantina.

En el gènere de l’assaig, l’autora Lourdes Toledo ha guanyat el guardó Josep Vicent Marqués d’assaig en valencià per l’escrit Lluny d’Amèrica. A més, Martín Rodríguez Gaona s’ha endut el Celia Amorós d’assaig en castellà per Contra los influencers: la ciudad letrada ante la corporativización tecnológica de la literatura.

En l’àmbit més artístic, l’actriu i guionista Sònia Alejos ha guanyat el premi Josep Escalante de teatre en valencià per Buit de mi; i Paco Zarzoso, autor de David, ha merescut el premi Max Aub de teatre en castellà.

En poesia, Josep Lluís Roig ha rebut el Maria Beneyto de poesia en valencià per La fam tendra; i Ramón Bascuñana ha rebut el premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà per Anotaciones a pie de página.

El palmarés s’ha donat a conéixer en concloure les reunions dels huit jurats, celebrades a l’Ateneu Mercantil i presidides per diferents regidors de l’Ajuntament de València.

Els guardons amb més candidatures han sigut el Vicente Blasco Ibáñez de narrativa i el Juan Gil Albert de poesia en castellà.

FONT: https://www.apuntmedia.es/noticies/cultura/manel-hurtado-lourdes-toledo-sonia-alejo-guanyadors-premis-literaris-ciutat-valencia_1_1549517.html