• La cita, batejada com “la marató de Saforíssims”, té lloc dissabte 22 de setembre, de 9h a 21h, al pati interior de la Biblioteca Central de Gandia.

  • Hi prendran part una trentena d’escriptors i escriptores, en una programació dinàmica que oferirà narrativa, sàtira, música, teatre, poesia…

La tardor tindrà una entrada ben especial a la capital de la Safor. El pati interior de la Biblioteca Central de Gandia (a la plaça Rei En Jaume I) acollirà, dissabte 22 de setembre, de 9h a 21h, Equinocci Literari, una jornada literària que es presenta com “la marató de Saforíssims”. Hi prendran part una trentena d’escriptors i escriptores, en una programació dinàmica que oferirà narrativa, sàtira, música, teatre, poesia… Dotze hores ininterrompudes de literatura en viu i en directe, amb una mostra de gèneres i estils diferents.

Hi participen Santiago Díaz, Maria Josep Escrivà, Isabel Canet i Irene Verdú, Rafa Gomar, Ferran Garcia-Oliver, Lluís Miret, Sico Fons, Rosa Sabater, Miquel Moiga, Josep Basset, Xema Balbastre, Jordi Puig, Àngels Moreno, Vicent Lloret, Joan Andreu Gascó, Gregori Royo, Raül Navarro, Juli Capilla i Mercè Climent. A més, les actuacions comptaran amb les col·laboracions de Puri Naya, Josep Vicent Cabrera, Pau i au, Marina Dénia, Ximo Vidal, Adriana Serlik, Marina Bordes, Elena Díaz, Salvador Minyana, Ignasi Fayos, Joan Grau i l’Escola Superior Politècnica de Gandia-UPV.

L’autor del cartell d’aquesta edició és el dissenyador gràfic Salva Vila Peiró. En l’activitat col·laboren l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia i el Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals (CEIC) Alfons el Vell.

La programació:

  • De 9:00 a 10:00. Trons i llufes:

Despertada i esmorzaret literaris, amb estirabots de mides i intensitats variades (amb tabal, dolçaina, tamboret i megàfon). I amb la participació de Ferran Garcia-Oliver, Rafa Gomar, Santiago Díaz, Irene Verdú, Josep Basset (al tabal) i Joan Grau.

  • De 10:00 a 12:15. El matí:

Autors i textos diversos i divergents. Amb les intervencions d’Isabel Canet, Josep Basset, Rosa Sabater, Miquel Moiga, Gregori Royo, Joan Andreu Gascó, Lluís Miret i Juli Capilla.

  • De 12:15 a 13:00. És l’hora d’anar Al pati!:

Literatura i actuacions per a la gent menuda. Amb Rosa Sabater, Irene Verdú i Santiago Díaz.

  • De 13:00 a 14:00 ens farem La dinadora:

Textos satírics i feridors, amb intervencions breus de Ferran Garcia-Oliver, Lluís Miret, Santiago Díaz, Juli Capilla, Mercè Climent i Àngels Moreno.

  • De 14:00 a 15:00, no ens aturem, però tenim Pa i lletra:

Gastronomia i literatura. Hi comptarem amb la intervenció de Santiago Díaz, Lluís Miret, Josep Basset, Ferran Garcia-Oliver, Josep Vicent Cabrera, Rafa Gomar, Pau i au. Isabel Canet, Xema Balbastre, Jordi Puig, Gregori Royo, Juli Capilla, Mercè Climent i Irene Verdú.

  • De 15:00 a 17:00, Café amb versos.

Amb Josep Vicent Cabrera, Jordi Puig, Gregori Royo, Rosa Sabater, Isabel Canet, Pau i au, Maria Josep Escrivà…

  • De 17:00 a 17:45. De nou Al pati!:

Literatura i actuacions per a la gent menuda. Amb Irene Verdú, Santiago Díaz i Xema Balbastre.

  • De 17:45 a 20:00. Tindrem La vesprada, completa, amb autors i textos diversos i divergents.

Hi participen Raül Navarro, Vicent Lloret, Sico Fons, Josep Vicent Cabrera, Rafa Grau, Xema Balbastre, entre d’altres.

  • I, per tancar la marató, de 20:00 a 21:00, la Traca final i comiat:

Amb intervencions breus dels saforíssims participants i cloenda.