En la categoria de poesia dels darrers premis Mallorca, el vencedor fou Josep Lluís Roig (Oliva, 1967), amb l’obra La llum del curtcircuit.

Què voleu transmetre al lector amb aquest poemari?

Com de complicat és el món. Com de senzill.

De què hi parlau? Són temes universals?

De l’amor. De la por. Del dolor. De la solitut. De no encertar. De la recerca impossible del pal·liatiu perfecte. De com de fàcil és la caiguda. De tan concret, es pot llegir com a universal.

Quantes coses us curtcircuiten avui dia?

Buf! Aquest món on vivim. Aquest estat feliç de negar la medicina als pobres i els desgraciats. Orgullós de pegar. Orgullós de. Per bé, tantes sorpreses com hi ha a la vida.

Com us heu assabentat de la recuperació dels Premis Mallorca? I com poden ser uns guardons més prestigiosos, ja que són ben remunerats…?

L’any passat ja se’n va parlar, i quan va guanyar Manuel Bauxauli es van convertir en el premi desitjat… I caldria donar-hi continuïtat: que els noms jurats es comunicassin amb temps i l’editorial també. Ara mateix, tenim la incertesa de saber qui publicarà la nostra obra. Cal tenir-ho clar abans.

El jurat (format per Lucia Pietrelli, Jaume C. Pons Alorda, Josep Piera, Mireia Calafell i Joan Perelló) diu que és una obra incòmoda, per què?

Perquè el protagonista del poemari, fugint del dolor, segueix el camí de les substàncies estupefaents: un camí que travessa els vòmits, les ambulàncies, la mort, el plaer, la por, la inconsciència, el bé i el mal.