• Al llarg de la setmana també s’han celebrar activitats obertes al públic, amb participants com Begonya Pozo, Vicent Pitarch o Carles Cano, i amb l’homenatge a Joan Climent.

Del 7 a l’11 de maig els col·legis de la comarca i la ciutat de Gandia han acollit les jornades «Safor de Lletres», al voltant de la llengua i la literatura, organitzades pel CEIC Alfons el Vell i per Saforíssims Societat Literària. Hi han col·laborat l’Ajuntament de Gandia, l’IMAB, el CEFIRE i FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura.

Al llarg d’una setmana s’han dut a terme trenta-dos tallers, a una dotzena de centres educatius de la comarca. Hi ha hagut tallers de poesia, de narrativa i, fins i tot, de rap, així com contacontes i xerrades d’autors. S’estima que vora un miler d’alumnes han gaudit d’aquestes activitats que han permés portar la literatura actual a les aules.

Tan el CEIC Alfons el Vell com Saforíssims han valorat de manera molt positiva les jornades i esperen consolidar el projecte «Safor de Lletres» com una activitat anual que ajude a dignificar i visibilitzar les nostres lletres i els nostres autors.

Una setmana d’activitats obertes

Durant els set dies que ha durat« Safor de Lletres», s’han desenvolupat diverses activitats obertes al públic: Javier Vicente amb un taller sobre com escriure millors tuits i entrades al Facebook. Llenguatge i xarxes socials s’han donat la mà en un taller pràctic i actual. Begonya Pozo, poeta i professora de la Universitat de València, ha compartit un taller impactant i proper sobre poesia actual feta per dones. Un dels filòlegs valencians més prestigiosos i veterans, Vicent Pitarch, ens ha apropat en una conferència a la figura de Pompeu Fabra i a les Normes de Castelló. També hem comptat amb una de les grans referències de la literatura infantil i juvenil, Carles Cano, amb un taller anomenat «10 raons per les quals contar a l’escola».

Finalment, la comarca ha retut un homenatge al poeta Joan Climent. L’acte, als salons de Foment, ha consistit en un interessant parlament d’Antònia Cabanilles i la posterior lectura de diversos textos del poeta amb la música d’Imma Gorrita; i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i regidores i regidors dels consistoris de Gandia i Montitxelvo.

Saforíssims ha volgut mantenir en el record Climent, amb l’edició de dues postals amb versos del poeta de la Vall d’Albaida i Fill Adoptiu de Gandia.