• L’objectiu de la iniciativa, que tindrà lloc entre el 8 i el 12 d’abril, és promoure la passió per la literatura entre els escolars i la ciutadania en gerenal. Per este motiu s’organitzen tallers i xerrades tant als centres educatius com per al públic en general. El cicle compta també amb l’actuació d’Eva Dénia.

El Safor de Lletres és una activitat organitzada pel CEIC Alfons el Vell i per Saforíssims Societat Literària. Consisteix en una sèrie de tallers, contacontes, lectures, etc dirigides al públic infantil i juvenil i, que es fan als centres escolars de matí.

Igualment, es realitzen tota una sèrie de conferències, obertes al públic en general i gratuïtes a la Biblioteca Central. La programació d’estes xerrades dirigides a tota la ciutadania començarà el dilluns 8 d’abril les 19 h amb la conferència a càrrec de Gemma Lluch, Literatura infantil i literatura oral; dimarts 9 d’abril a les 19 h Santiago Díaz oferirà la conferència Oral, relats i reflexions; dimecres 10 serà el torn de Francesc Gisbert amb la xerrada Mitologia valenciana: personatges de la fantasia popular i per últim, dijous 11 a les 19.00 h, Emili Casanova ens parlarà de la Pervivència del component oral de la llengua de Sant Vicent Ferrer.

Eva Dénia tancarà la programació amb l’espectacle musical Quan abril era abril, que tindrà lloc divendres 12 d’abril a les 19.00 h a la sala B del Teatre Serrano. Tots els actes són d’entrada lliure i gratuïta.

Lalumnat de la Safor aprén la passió descriure

Pel que fa a les activitats organitzades als centres escolars de La Safor, es desenvoluparan tot tipus de tallers per a totes les edats amb l’objectiu de despertar en ells la passió per la literatura. Des d’aprendre a fer rap, contacontes, tallers de poesia i teatre, xerrades sobre la professió d’escriptor/a, la rondalla, el procés creatiu o la importància de llegir són algunes de les propostes. A més de dues rutes literàries on l’alumnat podrà descobrir els clàssics de la ciutat.

En concret, ja s’han concretat per a enguany més de 40 tallers en 18 centres educatius, tant de primària com de secundària de tota la comarca, i on s’estima que uns 1.000 alumnes gaudiran de diverses activitats.