El lliurament de premis tindrà lloc el pròxim mes de febrer, data en què ja estaran a disposició del públic les tres obres publicades per les editorials col·laboradores.
José Luis Torres Vitolas, Enric Sòria i Parra i Julia Conejo Alonso són els guanyadors dels premis Alfons el Magnànim 2012 en les categories de narrativa en castellà i poesia en valencià i castellà, respectivament.
Albatros de José Luis Torres Vitolas, Arqueologia d’Enric Sòria i Peces transparentes de Julia Conejo han sigut les obres guanyadores d’esta edició, que ha enregistrat un rècord de participació amb un total de 438 obres originals de les quals 231 corresponen a poesia en castellà, 47 a poesia en valencià i 160 a narrativa en castellà.
En la categoria de narrativa en castellà, Francisco Morales Lomas ha presidit el jurat compost per Carlos Andrade, Carlos Aganzo, José Vicente Peiró i César Gavela.
En la de poesia en valencià, Angels Gregori ha sigut la triada per la resta del jurat per a presidir este grup format per Juli Capilla, Carles Duarte, Jesús Huguet i Artur Ahuir.
En l’apartat de poesia en castellà, Antonio Hernández ha sigut el portaveu del jurat compost per Jesús Munáriz, Ignacio Elguero, Gonzalo Santoja i Antonio Porpeta.
En el premi en la categoria de poesia en valencià, la presidenta del jurat, Angels Gregori, ha destacat la solidesa literària d’Arqueologia d’Enric Sòria, avalat per les seues anteriors publicacions i que en esta ocasió ha explorat les formes mètriques i ha begut molt dels clàssics als qui fa referència al principi de  la seua obra.
Arqueologia és un exemple de saviesa que reflexiona sobre les condicions de l’home i busca l’exploració sobre l’ésser vital, com ha explicat Gregori.
Lliurament de premis
El lliurament dels premis lliurats tindrà lloc el pròxim mes de febrer, data en què ja estaran a disposició del públic les tres obres publicades per les editorials col·laboradores.
Font: Diputació de València.