A la web vernissaviu.org/estelles podeu seguir les activitats que han tingut lloc al voltant de les Festes Estellés celebrades a l’interior de la Safor. Els veïns i veïnes de Llocnou realitzaren una passejada per les balconades amb poemes, i en feren una lectura in situ.

La plaça de Ròtova va acollir més d’un centenar de persones, en la cloenda dels actes de la Festa Estellés.

Dilluns 19 d’agost van acabar les activitats programades al voltant de la iniciativa ‘Estellés, per tots els seus balcons’, que incloia tres Festes Estellés i la penjada de fragments del poeta de Burjassot.

Les activitats del cap de setmana van tenir lloc del 17 al 19 d’agost. Dissabte 17, les veïnes i veïns de Llocnou de Sant Jeroni va realitzar una passejada per les balconades amb poemes, i en feren una lectura in situ. Després, se celebrà el recital, on va prendre part gent del municipi, acompanyada de la flauta de M. Àngels Faus, que va interpretar cinc peces, entre les que cal destacar “Veles e Vents, “M’aclame a tu” i . Més d’una huitantena de persones van omplir la casa Abadia.

Diumenge, el pati del Centre Social d’Almiserà va acollir la lectura de textos del poeta de Burjassot.

I, finalment, dilluns 19, la plaça Major de Ròtova va ser el lloc triat per cloure les activitats. Amb una plaça de gom a gom, i una alta participació en la lectura per part del veïnat del municipi, la Festa Estellés va comptar amb la presència de Salvador Bolufer i Enric Murillo, que van aprofitar per presentar Estellés en solfa. També comptaren amb la presència de Maria Josep Escrivà, Josep Lluís Roig i Txema Balbastre, en representació de Saforíssims Societat Literària. La música la posaren Mario Balbastre (clarinet), M. Àngels Faus (flauta travessera) i Carles Peiró (tabal). El visionat del documental, elaborat per RTVV, Estellés, poeta de meravelles, va servir per tancar la jornada.

Des del Col·lectiu han apuntat que al final han estat 149 fragments els que han penjat als balcons dels cinc municipis, a causa que hi havia gent que ens en demanava a mesura que els anàvem penjant; estem molt contents per la resposta i la participació. Hem omplert de poesia els nostres pobles i hem fet un poc de justícia amb el millor poeta valencià del segle XX”.

L’experiència ha estat molt gratificant, perquè hi ha col·laborat gent que coneixia el poeta i, a més, gent que n’ha tingut coneixement a partir de l’activitat”.