El proper dia 5 de juny la secció de música de Saforíssims es presenta al públic amb un primer acte.

La taula estarà formada per Francesc Burgos (La Casa Calba), Ferran Escrivà (Capella Ducal), Joan Mont (intèrpret i compositor de música clàssica) i Josep Antoni Alberola (Llevant Ensemble). L’acte serà el proper dia 5 de juny a les 20:00h al Casal Jaume I de Gandia. 

El col·lectiu de músics aplegats a Saforíssims estem convençuts de l’estimable valor cultural i social de la música a la comarca, a més de constatar l’alt nivell dels músics locals, presents tant a l’àmbit estatal com internacional. Ens proposem emmenar esforços i inèrcies en mires de connectar els músics amb altres actius culturals, institucions, mitjans de comunicació i posar en valor les nostres activitats.

L’organització d’activitats és un dels propòsits que ens hem marcat els membres de Saforíssims-música. La reflexió i el debat al voltant de la música a la comarca centrarà aquest primer acte. Analitzarem com està en aquest moment la música a la Safor des dels punt de vista dels diferents estils, així com també des de la gestió i la programació. La reflexió i el debat és el pas previ necessari per presentar propostes amb què resoldre mancances i presentar propostes amb què dinamitzar la música a la Safor.

ELS PARTICIPANTS:

Ferran Escrivà: “L’activitat musical professional a la Safor no està a l’altura del nivell musical dels seus grups. En comparació amb altres disciplines artístiques també està molt per davall de la mitjana. Tampoc creiem que estiga a l’altura del públic potencial. Les causes… diverses. El dijous que ve les debatrem”.

 

 

Josep Antoni Alberola: “Mai hem estat millor que ara pel que fa a la quantitat i a la qualitat dels músics saforencs, presents en algunes de les institucions de més prestigi a Europa i als EUA. Açò contrasta amb l’escassa i depauperada activitat musical professional a la Safor”.

 

 

Joan Mont: “Malgrat la poca ajuda a nivell institucional i les febles estructures oferides pels nostres governants per al normal desenvolupament i evolució de la nostra música, a València en general i a la Safor en particular, existeix en l’actualitat una gran varietat de grups i músics que desenvolupen la seua activitat amb una professionalitat i originalitat que res han d’envejar altres comunitats on s’intenta potenciar i fomentar l’art autòcton des de tots els nivells de la societat”.

 

 

Francesc Burgos: “La situació actual camuflada de crisis convida a desenvolupar noves fòrmules de gestió i creació artístiques. Potser fins i tot mirar cap enrere, quan la societat civil era forta i diversa. Passem doncs a l’acció! Ningú ho farà per nosaltres”.