– La VII Festa Estellés Gandia tindrà lloc el divendres, 16 de setembre, a les 20.15 h, a la Plaça Rei En Jaume I, i comptarà amb l’actuació de Vicent i Carles Roig.

– La participació al recital poètic i musical popular és oberta, només cal enviar el poema seleccionat a: vicentall@yahoo.es.

festaestellesgandia2016La plaça rei En Jaume I de Gandia acollirà el pròxim divendres 16 de setembre, a partir de les 20.15 h, una nova edició, la setena, de la Festa Estellés Gandia, organitzada per Saforíssims. Societat Literària, Saforíssims Música i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, Compromís per Gandiai Llop de la Safor.

Es tracta d’un recital poètic i musical popular que ret homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 – València, 1993), tot un clàssic de la literatura catalana moderna i una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle.

L’edició d’enguany comptarà, a més, amb l’actuació musical de Vicent Roig (guitarra) i Carles Roig (saxo). També hi col·labora el milamarí Àngel Llopis, autor de la il·lustració del cartell anunciador.

Un any més, des des Saforíssims, SL han volgut animar la ciutadania a participar-hi seleccionant un parell de poemes d’Estellés, dur-los-hi fotocopiats i enviar-los per correu electrònic a vicentall@yahoo.es, per tal d’evitar repeticions. Podeu consultar més informació al blog de la Festa Estellés Gandia: festaestellesgandia.blogspot.com.

festaestellesgandia2016

Cal recordar que són nombroses les poblacions (72 al 2015) que celebren des de fa anys la Festa Estellés, la qual pretén ser un homenatge al poeta de Burjassot i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.