– El dia 28 i 29 de febrer se celebren a Gandia les jornades literàries Poètika-Saforaui, un esdeveniment organitzat pel jove poeta gandià Joan Deusa i el centre social Ca Saforaui, que comptarà amb el suport de Saforíssims Societat Literària.

– Aquestes jornades serveixen com a tret d’exida per arrancar amb una programació literària a l’associació de Ca Saforaui, ja que, a partir del divendres 6 de març el mateix Joan Deusa començarà a impartir el taller de poesia Poètica-Saforaui.

Al mes de febrer del darrer any 2019, el poeta de Gandia Joan Deusa organitzà a l’antic local del Cabasset un recital independent de joves poetes vinguts de territoris catalans, mallorquins i valencians. En aquest encontre hi van acudir autors i autores que actualment han començat brillants carreres literàries, poetes com Xavier Mas Craviotto, Laia Maldonado o Carla Fajardo. Aquell encontre de joves poetes a Gandia fou un rebombori del qual eixiren moltes amistats i projectes comuns.

   Enguany, Joan Deusa repeteix en el comboi poètic, amb un taller de poesia independent, anomenat “Poètika-Saforaui”, que el jove poeta coordina amb l’associació de Gandia Ca Saforaui. Aquest taller (d’inscripció gratuïta i adreçat als joves poetes de la Safor), té previst el seu inici el 6 de març de 2020 al local de Ca Saforaui (carrer Nou d’Octubre 39).

Per donar visibilitat a aquesta iniciativa, el cap de setmana precedent (els dies 28 i 29 de febrer) s’organitzen unes Jornades Literàries coordinades per Joan Deusa, de la mà de l’associació Ca Saforaui, on també hi col·laborarà l’associació Saforíssims Societat Literària, les quals tindran lloc al local de Ca Saforaui.

    Segons la programació de les jornades, el divendres 28 de febrer començarà a les 18:30 a la llibreria Ambra amb la presentació del poemari L’Arquitecte, de Laia Maldonado, guanyador del premi Ventura Ametller, amb la participació de Joan Deusa. A la nit, a les 22:30 tindrà lloc una festa poètica, que obrirà amb un recital on participaran poetes joves vinguts de Catalunya i País Valencià, poetes com Chantal Poch, Mazella, Esther Climent, Laia Maldonado, Cristina Girona, Alba Palau, Verónica Pérez, Enric Agost, entre altres. Aquest recital estarà obert a la participació d’altres poetes joves que hi vulguen acudir. El recital anirà seguit d’un concert de  música poètica-electrònica  protagonitzat per la DJ Foxglove, Bea Andrés, vinguda de Barcelona.

   Les Jornades Literàries continuaran el dissabte 29 de febrer a la 13:00 del migdia, amb un concert de música i poesia protagonitzat pel poeta Ausiàs Galbis, al qual seguirà un Micro Obert. Passat el Micro Obert, vindrà el dinar: una Paella Vegana.  Després del dinar es deixaran les portes obertes a que qualsevol persona vulga presentar les seues iniciatives literàries de qualsevol mena, ja siguen poemaris, discs, revistes…

    Per participar en aquestes jornades, bé al recital, bé a la presentació de projectes literaris, es pot enviar un correu a poetikasaforaui@gmail.com

 

 

      DIVENDRES 28 DE FEBRER

LLIBRERIA AMBRA: PRESENTACIÓ  18:30

Presentació del poemari L’arquitecte, amb la participació de Joan Deusa i de l’autora: Laia Maldonado. 

CA SAFORAUI: RECITAL    22:30- 23:50

Recital de poesia. Hi intervindran poetes com: Mazella, Esther Climent, Chantal Poch, Joan Deusa,  Laia Maldonado,  Cristina Girona, Alba Palau, Verónica Pérez, Enric Agost…

CA SAFORAUI: CONCERT   00:00

Sessió de música electro-poètica amb Foxglove

    

     DISSABTE 29 DE FEBRER

CA SAFORAUI: CONCERT   12:30

CONCERT POÈTIC i presentació de disc d’Ausiàs Galbis

  

CA SAFORAUI: RECITAL   13:00 

MICRO OBERT

CA SAFORAUI: DINAR    14:30 

PAELLA VEGANA

CA SAFORAUI: PORTA OBERTA     16:30

Porta oberta a presentar projectes literaris i musicals. 

* Hi haurà barra a preus populars

*Recital i el Micro Obert de poesia obert on hi podrà participar qualsevol poeta que acudisca abans de les 22:30 i s’inscriga per participar al recital

Ca Saforaui, Carrer 9 d’Octubre, 39, Gandia

Ambra, Avinguda d’Alacant, 12, Gandia