Gandia reprén la celebració del 3 de March dedicada a Ausias March amb una programació moderna i transformadora. Del 3 al 5 de març recordarem la data de la mort del poeta de Gandia amb l’estrena d’una cançó original i trencadora inspirada en la seua obra, composta pel grup de música Prozak Soap. Amb la intenció de promocionar mirades poètiques actuals, comptarem amb l’actuació de 10 poetes d’entre 18 i 30 anys, vinguts de diferents llocs de Catalunya, Mallorca i València, els quals faran un recital performatiu acompanyats del grup d’electrovers Jansky. Inaugurarem una exposició fotogràfica dedicada als Cants de mort de Marc, creada pel fotògraf Pere Huerta i també podrem escoltar una conferència a càrrec de Ferran Garcia-Oliver sobre les dones d’Ausias Marc. Saforíssims Societat Literària i les regidories de Cultura i de l’IMAB de l’Ajuntament de Gandia coordinen els actes amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, el departament de Turisme, el grup de música Prozak Soap, i el monestir de Sant Jeroni de Cotalba i el patrocini de l’Agència Catalana de Joventut i l’Institut Balear de la Joventut.

DIJOUS 3 DE MARÇ

Publicació de la cançó del 3 de March 2022 creada pel grup Prozak Soap: La vida impossible
Disponible a totes les plataformes digitals

Inauguració de l’exposició fotogràfica ‘Cants de Mort’ de Pere Huerta
19:30, Sala Tossal (Carrer Tossal 8)

DIVENDRES 4 DE MARÇ

Conferència ‘Les dones d’Ausias Marc’ de l’historiador i escriptor Ferran Garcia-Oliver
19:30, Casa de Cultura Marqués González de Quirós

DISSABTE 5 DE MARÇ

Lectura al carrer de poemes d’Ausias March
11h Carrer Major 38, davant de la Placa del Palau dels March.

Presentació del poemari Els angles del vent de Max Codinach, guanyador del premi Salvador Iborra de Poesia Jove de l’AELC, amb la participació de la poeta Laia Malo i de Teresa Pascual, vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana del País Valencià
12h al pati de la Biblioteca Municipal de Gandia.

Cuina en directe (Show Cooking): “Bullirà el mar com la cassola en forn”. Demostració pública, al carrer, de com es prepara el plat de l’arròs al forn en cassola amb el cuiner Pep Solà.
(13:30h Plaça del Rei Jaume I)

Desori Subversiu Volum II. Recital de poesia jove i música electrònica, actuació del grup d’electrovers JANSKY i del guanyador i finalistes del premi Salvador Iborra de Poesia Jove de l’AELC: Max Codinach, Marçal Parcerisa, Cecília Navarro, Neus Gómez, Laia Pujol, Aleix Pasqual, Pol Vouillamoz, Eulàlia Gallardo, Miguel Jiménez i Esther Climent.
19:30, Casa de Cultura Marqués González de Quirós