L’obra Humors agres, de l’escriptor Sico Fons ha estat guardonada amb el Premi Soler i Estruch de narrativa curta, i serà publicada properament en la col·lecció ‘Miratges’,  de l’editorial Bullent.

Pel que fa al recull de relats premiat, l’autor diu: «Si ens hem d’atenir al que ens diu el diccionari, la ironia és una figura de llenguatge que consisteix a dir el contrari d’allò que hom vol donar a entendre. O si hem de citar a l’escriptor Jacinto Benavente –com jo he fet al principi del recull– direm, d’una forma molt més poètica, “La ironia és una tristesa que no pot plorar i somriu”. I si he de dir la meua, expressaré que aquesta em sembla moltes vegades l’escut o el recer que fa servir la ment humana per a protegir-se de l’absurd, el dolor o la dissort de la vida quotidiana.  I si busquem el sentit del mot “humor”, ens trobarem als diccionaris que, entre altres sentits, ens trobarem el de ser qualsevol líquid del cos d’un animal o d’una planta i també, per descomptat, la definició de “facultat de descobrir i expressar elements còmics o absurdament incongruents en idees, situacions, esdeveniments, actes”».

http://bullent.blogspot.com/2011/08/lobra-humors-agres-de-sico-fons-guanya.htm