Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que se celebra el dia 21 de març, l’Aula de Poesia de la Universitat de València i el grup d’escriptors Saforíssims Societat Literària organitzem un recital en què participen una vintena de poetes. La lectura poètica comptarà amb interludis musicals interpretats per Cristina Martí a la dolçaina i Àlex Velàzquez al teclat.

En aquesta edició el poema de capçalera és el que ha escrit expressament per a l’ocasió el poeta Narcís Comadira. El poema, que porta per títol ‘Quatre mots’, ha estat traduït a diferents llengües. La Institució de les Lletres Catalanes, impulsora de la iniciativa, ha editat un opuscle, que serà distribuït als assistents, amb les diverses adaptacions (amazic, anglès, àrab, caló, castellà, croat, euskera. francès, guaraní, italià, japonès, kirguís, mandarí, occità, panjabi, romanès, soninke, suec, urdú i wòlof).

Des que la Unesco va proclamar el dia 21 de març (equinocci de primavera) Dia Mundial de la Poesia, aquesta diada se celebra a nombroses ciutats del món. També als territoris de parla catalana, la celebració, encapçalada per la ILC, suma noves adhesions i s’escampa per nombroses poblacions.

L’acte tindrà lloc el 21 de març al Centre Octubre de Cultura Contemporània de València, a les 19,30 hores.

Tota l’actualitat relacionada amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia es pot trobar al bloc (http://diamundialpoesia.wordpress.com) on hi ha des de les lectures i recitals programats fins als textos, opuscles, imatges i videos dels actes d’anys anteriros. També és un espai de participació que recull les aportacions d’entitats, col·lectius i persones que treballen per la promoció de la nostra llengua.