Hem arribat a la tardor número tres en l’existència de Saforíssims. Setembre nou, vida nova! I després de la paràlisi mental que provoca la calor, i de les desconnexions necessàries, tornem a connectar les neurones i reprenem la militància literària.

El mes de setembre ens ho posa fàcil. Ningú pot negar, a hores d’ara, que és el mes més estellesià de tots els mesos. Multitud de pobles, de col·lectius culturals, cívics, de ciutadanes i ciutadans hem sigut capaços de mobilitzar-nos entorn de l’obra i de la memòria d’un poeta: un fet inaudit, impensable fa només quatre anys. Potser hauríem d’aprendre, des d’altres àmbits de la vida pública, d’aquest model de mobilització cultural col·lectiva. Nosaltres, com a Societat Literària saforíssima, per descomptat, donem suport a cadascuna de les festes que la comarca ha dedicat i dedicarà encara al poeta Estellés.

Un desig, i una crida, per a la temporada que iniciem: Saforíssims és un projecte lliure i voluntari, obert a la participació de tothom. És la vostra plataforma per a suggerir, proposar, organitzar qualsevol activitat que considereu d’interés. El suport econòmic és ben escàs; però les ganes, les voluntats i la solidaritat entre la gent del gremi és infinita.