Dissabte 5 d’octubre, a les 20 hores, al carrer Tossal, torna la lectura poètica de caràcter popular en homenatge al poeta valencià més destacat del segle XX, Vicent Andrés Estellés.
L’acte s’inclou enguany dins la programació de la FIGA i comptarà amb l’actuació musical d’Amadeu Vidal, seguit d’un sopar popular i un concert de Hakuna, Pau Miquel Soler i A Contratemps.

El carrer Tossal de Gandia acollirà el pròxim dissabte, 5 d’octubre, a partir de les 20 hores la quarta edició de la Festa Estellés Gandia, un recital poètic popular que ret homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle. A més, enguany també s’hi recordarà el músic Miquel Ruiz, desaparegut recentment i hi hauran intervencions musicals de l’acordionista, Amadeu Vidal.

Una altra de les novetats és la incorporació de la Fira de Gandia Autogestionada (la FIGA) a l’organització de la Festa Estellés, juntament Saforíssims, Societat Literària i Compromís per Gandia.

Precisament, el recital s’integra dins dels actes programats per la FIGA. Així, posteriorment hi haurà un sopar popular i les actuacions de Hakuna, Pau Miquel Soler i A contratemps. 

La coordinadora de la lectura poètica, Maria Josep Escrivà, ha animat la ciutadania a participar-hi seleccionant un parell de poemes d’Estellés, dur-los-hi fotocopiats i enviar-los per correu electrònic a festaestellesgandia@gmail.com, per tal d’evitar repeticions.
Cal recordar que són nombroses les poblacions del País Valencià que celebren des de fa quatre anys la Festa Estellés, la qual pretén ser un homenatge al poeta de Burjassot i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.