Isabel CanetUn nen abandonat enmig d’una nit de pluja, una curandera compassiva que desafia l’oratge, una reina de gran bellesa que ha mort de part, un rei sense pietat, una princesa que es juga la vida, tres feréstecs bosquetans proscrits… Són els personatges amb què s’inicia l’èpica història d’Arc. El naixement d’una heroïna. Un relat que fa experimentar emocions intenses a la vegada que concita a la reflexió sobre la dual naturalesa humana: la lluita entre el bé i el mal que s’allotja al cor de les persones amb dramàtiques conseqüències.

Portada del llibre

Arc. El naixement d’una heroïna és un llibre que ensenya una lliçó: la pau i la guerra són les dues cares d’una mateixa moneda que balla sense aturar-se –ara es tomba d’una cara i adés de l’altra–, sempre oposades però inseparables ja que l’una no té sentit sense l’altra.

El cruel, tirànic i bel·licós rei Roc és el pare de la bondadosa, innocent i pura princesa Arcàdia. L’enfrontament entre tots dos pel control del regne serà inevitable. Sobretot perquè el rei no és més que el titella d’un Oracle de bruixots que, des dels laberíntics soterranis del castell, han corromput el cor del monarca i li han robat la voluntat.
El transformació de la princesa en heroïna capaç d’enfrontar-se a l’Oracle i portar la pau a les terres que legítimament li pertoca heretar constitueix el nus d’una novel·la d’acció i aventures sense treva. Els dos mons oposats: la cort i el bosc, l’espai corrupte i el recer de la puresa, donen molt de joc a uns personatges que, posicionats en un dels dos bàndols, adquireixen sentit en la mesura que s’oposen entre ells.
¿Qui guanyarà la lluita? ¿Podrà cap bàndol declarar-se’n vencedor?
 
La fi i el principi es fonen en un cicle, la història està condemnada a repetir-se, la lluita continuarà… ¿o no?

Amb aquest argument tan suggestiu, Lourdes Boïgues desplega les seues millors dots narratives i esdevé captivadora. No deixeu de llegir-la.

Font: blog d’Isabel Canet.