L’alumnat i el professorat del Campus de Gandia (UPV) han sigut els primers participants en la iniciativa ViquiPiera (saforissims.org/viquipiera), un portal en entorn “wiki” que pretén recollir de manera participativa l’obra de l’escriptor Josep Piera, a partir dels fragments en vídeo que hi publique la gent. La iniciativa de Saforíssims Societat Literària s’emmarca en el projecte “Josep Piera, escriptor” (saforissims.org/joseppiera), que pretén ser un espai de trobada des d’on es proposen activitats i des d’on es recullen articles i materials al voltant de l’escriptor.

Participar a la Viquipiera és molt senzill: tria un poema de Piera i grava’t llegint-lo; penja’l a la xarxa i incrusta’l a la ViquiPiera (busca el llibre al qual pertanga); i fes-ne difusió i convida les amistats a fer el mateix (usa l’etiqueta #llegimPiera).

Les primeres píndoles en vídeo han anat a càrrec d’alumnes i professors de Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia. La col·laboració ha estat coordinada per l’alumne Arnau Múria (productor i guionista) i pel subdelegat de Cultura Javier Pastor (que ha llegit un fragment de l’obra El temps feliç).

Hi han participat Jordi Company i Víctor Escrivà (amb la lectura de dos poemes d’El somriure de l’herba), Francesc Bosch (amb una composició d’El temps trobat), Laura Pérez (amb un poema de l’antologia Cants i encants) i Saray Cerro (amb el poema de dóna nom al llibre En el nom de la mar). També s’hi han sumat Josepa Costa (llegint un fragment d’Ací s’acaba tot) i Josep Àngel Mas (que ha triat un fragment d’Un bellíssim cadàver barroc), subdirector de Promoció i Foment del Campus de Gandia. A més, en la sessió de gravació participaren les poetes Maria Josep Escrivà (amb un poema de Renou: la pluja ascla els estels: Renou) i Teresa Pascual (amb la lectura d’un fragment de Rondalla del retorn).

Des de Saforíssims Societat Literària han explicat que “estem molt contents de poder tenir una companyia de viatge com la del Campus de Gandia, per poder experimentar altres maneres d’apropar-nos a l’obra dels nostres escriptors i escriptores. Esperem continuar-hi el camí encetat i continuar gaudint-hi de la literatura”.