A punt d’acabar l’any Saforíssims presenta un portal i una «ViquiPiera» per a fomentar la lectura de l’obra de Josep Piera. D’entrada, és una aposta més per fer-vos partícips, de manera directa, de la necessitat de recuperar espais i moments per a la literatura; i de reivindicar figures de primera línia com la de l’escriptor de Beniopa, que enguany compleix 70 anys.

Desembre és un mes de balanços però també de cuina per al nou any. I fem nous passos, intentant arribar a cada lector. Els ponts oberts en són uns quants: al correu electrònic, amb el butlletí (si el voleu rebre només ens ho heu d’indicar al correu). Amb els blogs saforíssims, d’escriptors i escriptores de la comarca. I amb el catàleg, on volem oferir activitats que autores i autors duen en marxa (saforissims.org/cataleg).

Però Saforíssims vol fer més present la literatura catalana a la comarca. Més enllà d’este espai digital. I ho fem, també, en col·laboració amb iniciatives com la del Premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó, o amb l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques i amb l’Ajuntament de Gandia. Som a la Nit de Contes al Palau i, més enllà, a la Setmana Literària de Gandia. Som a les llibreries i als centres de cultura. A la ràdio i arreu de la comarca i del domini lingüístic.

En realitat, ens faria goig ser a cada casa. Visibilitzar la nostra literatura i arribar a més lectors. Ens en calen molts més per assolir la condició d’un país normal. Escoltar-vos i parlar-ne; consolidar les complicitats i trobar-ne de noves; i aconseguir més presència en la societat són reptes indefugibles. No solament per a conquerir noves fites en els índexs de lectura sinó per demostrar que la literatura continua oferint mil portes a mil mons que val la pena explorar dia a dia.

Piera definia “la poesia com la paraula feta música que emociona”. Transcendint qualsevol gènere concret, ens emociona poder compartir-ho tot plegat amb vosaltres. I, en aquest diàleg, encara us en tenim més preparades. Pareu atenció!