• Saforíssims fa balanç en la darrera assemblea de l’associació i hi renova la il·lusió per difondre la literatura

  • Ací en teniu una galeria d’imatges a Flickr

La Fundació Casal Jaume I de Gandia ha acollit l’assemblea anual de Saforíssims Societat Literària, que ha servit per renovar la Junta Directiva i per a fer un balanç de les activitats realitzades i començar a esbossar els projectes i reptes en el futur. La nova junta directiva està formada per Rafa Gomar com a president, Frederic Barber (secretari) i Lluís Miret (com a tresorer); els acompanyen Quina Barba, Josep M. Balbastre, Isabel Canet, Maria Josep Escrivà i Jordi Puig.

La trobada serví per a fer balanç de les activitats realitzades. Saforíssims organitza (en col·laboració amb altres entitats) la Nit de contes al Palau, dins dels Premis Literaris Ciutat de Gandia; organització i col·laboració en les Festes Estellésespecialment en la de Gandia i Oliva; l’Equinocci Literari (la marató de Saforíssims. 12 hores de literatura en viu)les jornades Safor de Lletres (vegeu-ne les imatgesi el Certamen de Poesia Pare Miret.

A més, des de l’associació s’ha impulsat el projecte “Josep Piera, escriptor“, dins del qual hi ha la ViquiPierai han treballat en la promoció i treball en línia de diverses maneres; de les obres anuals publicades (per Sant Jordi)del Premi de Poesia Senyoriu Ausiàs March de Beniarjó, amb la creació del web senyoriudausiasmarch.com; i amb la publicació de Combat Literarila revista digital coordinada per Ignasi Mora.

Ha organitzat jornades com la celebrada a la Vall de Gallinera, a banda de presentacions de llibres i actes diversos.

Rafa Gomar, president de Saforíssims SL

L’escriptor gandià Rafa Gomar ha pres el relleu de Maria Josep Escrivà, que ha dut una intensa tasca al capdavant de l’associació d’ençà de la seua creació, el 2010. La seva trajectòria literària se centra en el gènere narratiu, tot i que també ha conreat la poesia. Entre les seves obres de narrativa destaquen Donato, 2,27 (1988), Hipòtesi (1991), Legítima defensa (1991), Viure al ras (2000), Batecs (2004), Exercicis respiratoris (2005), Bé, perdona’m però estan esperant-me (2014) i Fràgil sol de tardor (2015), entre altres. Per als joves lectors ha publicat En blanc i negre (1995) i Rin (2004).

“Entre els nostres objectius”, ha destacat Gomar, “hi ha els de consolidar el calendari anual de cites literàries ja establertes i treballar en la projecció arreu del domini lingüístic i també a la comarca”.